17 juni 2024

Tijd om je auto een schoonmaakbeurt te geven?

Lijkt het door het uiterlijk van jouw geliefde auto alweer op te vallen alsof je er veel te veel tijd in hebt doorgebracht of wellicht wel alsof je voor langere tijd in je auto hebt geleefd? Hoef je maar één keer wat gas terug te nemen en vliegen de rollende geluiden van losliggende flessen of verpakkingen je om de oren? Misschien wordt het dan toch eens tijd om de auto een schoonmaakbeurt te geven. Wil je nu echt je auto interieur schoonmaken, maar weet je niet goed waar te beginnen? Wij geven je hieronder een aantal tips. 

Dashboard

Begin allereerst natuurlijk met het verwijderen van alle losse troepjes en in de weg liggende spullen uit de auto. Pak een vuilniszak erbij en begin aan de klus! Mocht je hierna snel en eenvoudig het frisse innerlijk van je auto weer terug willen krijgen? Focus je dan allereerst op het dashboard en het middenconsole. Dit zijn de meest stoffige plekken van de auto en zullen, doordat deze vrijwel op ooghoogte liggen, als eerste opvallen wanneer iemand bij je in de auto zal stappen. Gebruik voor het schoonmaken van je dashboard bijvoorbeeld een microvezeldoek vanuit huis die gemakkelijk alle stof zal aantrekken, maar ook bij vele tankstations zijn vochtige doekjes te verkrijgen welke het dashboard gemakkelijk en snel een opfrisbeurt kunnen geven. Het is aan te raden om als eerste met dit gebied te beginnen, aangezien alle opliggende stof uiteindelijk zijn weg zal vinden naar de onderliggende delen van de auto, waarna je dit gemakkelijk af kan nemen met een stofzuiger. 

AutostoelenLet bij het reinigen autostoelen goed op welk product je hiervoor aanschaft. Ook deze zijn gemakkelijk bij ieder tankstation te verkrijgen. Heeft je auto lederen stoelbekleding? Kies dan voor een zwaarder product dan voor een stoffen bekleding. Leer zal meer aandacht nodig hebben dan een stoffen bekleding in verband met het ontstaan van eventuele scheurtjes, verkleuringen of uitdrogingen. Let dus eerst goed op voordat je het minste of geringste op je bekleding zal smeren!