20 juli 2024

Kanovaren in de Dordogne – De 5 mooiste rondvaarten om te doen

Kanovaren doe je het liefst in de Dordogne! Deze Franse provincie met historie is met zijn schilderachtige rivieren, groene valleien en historische bezienswaardigheden een regio die ook talloze mogelijkheden te bieden heeft voor een prachtige kanotocht. Voor een avontuurlijke en onvergetelijke ervaring die je niet mag missen tijdens je vakantie in Frankrijk, hier zijn enkele van de mooiste rondvaarten die er te doen zijn:

De Dordogne-rivier bij Beynac-et-Cazenac

Het pittoreske dorpje Beynac-et-Cazenac heeft een rijk middeleeuws verleden, met imposante kastelen en beeldwerken. Peddel stroomafwaarts langs de majestueuze kastelen en kliffen die de regio kenmerken. Onderweg geniet je van uitzichten op de middeleeuwse stad en de weelderige groene landschappen.

De Vézère-rivier bij Les Eyzies-de-Tayac

Peddelen op de rivier en de prehistorische schatten van de Vézère-vallei ontdekken? Het kan. Vanuit Les Eyzies-de-Tayac kun je naar het beroemde archeologische museum en de prehistorische grotten varen, waar je de oude rotsschilderingen en artefacten kunt bewonderen die hier zijn gevonden!

De Ceou-rivier bij Castelnaud-la-Chapelle

Deze tocht gaat door het rustige water van de Ceou-rivier. Hier valt te genieten van de serene sfeer van het platteland van de Dordogne. Onderweg kun je stoppen bij het middeleeuwse stadje Castelnaud-la-Chapelle, voor onder meer een indrukwekkend kasteel en een oorlogsmuseum die je kunt bezoeken.

De Dordogne-rivier bij Domme

Maak een ontspannen kanotocht langs de kronkelende Dordogne-rivier en bewonder het prachtige landschap vanaf het water. Vanuit Domme kun je richting het idyllische Le Lac Bleu peddelen, een rustig meer omringd door weelderig groen en perfect voor een verfrissende duik.

De Dordogne-rivier bij La Roque-Gageac

In de Dordogne kun je je laten betoveren door de natuurlijke schoonheid op tal van plekken, maar de schilderachtige vallei van La Roque-Gageac vaart een speciale. Hier vaar je langs grote kliffen van kalksteen, inclusief kleurrijke huizen aan de oever – een van de meest fotogenieke plekken om te kanovaren in de regio! Op zoek naar de leukste vakantieparken in Frankrijk? Dan zit je goed bij FranceComfort, voor ruime accommodaties met nét dat beetje extra luxe. Ga je naar de Dordogne, dan kunnen we je Le Lac Bleu aanraden, een gezellig vakantiepark met veel speelruimte, vlak gelegen bij de leukste kanorondvaarten!