17 juni 2024

Een hondenmand is de plek voor jouw hond

Honden hebben baat bij regelmaat. Op regelmatige tijden een rondje lopen. Op vaste tijden eten. En een vaste plek in huis. Een plek waar ze zich even kunnen terugtrekken van de rest van het huishouden. Daarom is het belangrijk dat je een hondenmand of -kleed hebt voor jouw viervoeter. Hij of zij zal zich daar veilig voelen en heerlijk kunnen slapen. Het is wel van belang dat de hondenmand op een goede plek staat. Niet te warm, niet te koud, niet in de loop, je snapt wel wat ik bedoel. Een comfortabele plek waar je hond overzicht heeft over de kamer, maar niet middenin de drukte is. Staat de hondenmand in een hoek? Let er dan op dat deze niet tegen de radiator of in de zomer in de volle zon staat.

Een hondenmand is onderdeel van je interieur

En dus is het niet vreemd als jij een voorkeur hebt voor een bepaald design of een bepaalde kleur. Door de kleuren van je interieur terug te laten komen in de hondenmand, zorg je ervoor dat de mand een stuk minder opvalt. Ook als het een flink grote mand betreft. Kies geen te kleine mand omdat deze beter past tussen de andere meubels. Je wilt dat je hond fijn in de hondenmand kan liggen en daar ook uit zichzelf naartoe gaat. Als de mand te klein is, dan zal je hond een andere voorkeursplek kiezen.

Ook een te grote mand is geen goed idee

Denk je dat het een goed idee is om de hondenmand op de groei te kopen? Doe toch maar niet. De mand moet een veilige plek zijn voor je hond en dus moet hij of zij zich geborgen voelen. Is de mand te groot, dan gaat dat hele idee verloren. Het is wel slim om eens in de zoveel tijd eens kritisch naar de mand te kijken. Past je hond er nog comfortabel in? Is er fysiek iets voor je hond gewijzigd (bijvoorbeeld slijtage aan de heupen)? Dan kun je overwegen om een andere (soort) mand aan te schaffen.

Maak het jezelf niet te moeilijk

Kies vooral een mand die goed schoongemaakt kan worden. Even een doekje erdoor is bij een kunststof mand zó geregeld. Bij een mand van sloophout wordt dat al een stuk lastiger. Ook is het handig als de bekleding van de mand gewoon in de wasmachine gewassen kan worden. Zo voorkom je dat op termijn je hele kamer gaat ruiken naar natte hond.