25 juni 2024

Een dagje met de auto naar Brussel; wat is er allemaal te doen?

Staat er binnenkort een dagje Brussel op de planning? In deze stad valt er genoeg te doen voor het hele gezin. Naast de vele musea zijn er tal van andere recreatieve mogelijkheden. Je hoeft je in deze stad dus niet te vervelen. Zorg, als je met de auto gaat, dat je van tevoren een afspraak maakt voor een kleine beurt voor de auto, zodat je auto niet onderweg stil komt te staan. In dit artikel vind je een aantal leuke dingen die je kunt doen in Brussel.

Musea

Met de vele verschillende musea is er voor ieder iets wils in Brussel. Bezoek bijvoorbeeld het Museum van de Stad als je meer te weten wilt komen over de geschiedenis van Brussel. In dit museum ben je circa een uurtje zoet.

Kunstwerken van beroemde kunstenaars vind je in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. Ben (of was) je fan van stripverhalen? Bezoek dan het stripmuseum. Hier vind je onder andere Kuifje en De Smurfen. 

Natuur in Brussel

Genoeg door de stad geslenterd? Tijd om even tot rust te komen in de natuur! Brussel beschikt over een hoop verschillende parken en mooie tuinen, zoals de Koloniale Tuin van Laeken. Ga je liever naar een mooi en bijzonder park? Dan kan Tournay-Solvay een geschikte optie zijn. En voor een mooi uitzicht over Brussel kun je het beste naar het Poelaertplein gaan!

Met de auto reizen

Als je met de auto gaat, is het van belang dat je deze goed voorbereidt. Zorg ervoor dat je apk keuring tijdens de reis niet zal verlopen en neem alle benodigde documenten en spullen mee op reis. Bezoek van tevoren een vakgarage als je er zeker van wilt zijn dat je auto veilig de weg op kan.