25 juni 2024
Kalender

Kalender

De voordelen van een fysieke kalender

Ben je gefrustreerd door de kalender app van je telefoon of tablet? We weten allemaal dat digitale kalenders geweldig zijn, maar er is geen vervanging voor een fysieke kalender. Lees verder om enkele van de belangrijkste voordelen van een fysieke kalender te ontdekken.

Oneindig aan te passen 

Er zijn kalenders beschikbaar die zich richten op specifieke activiteiten of gebeurtenissen. Je kunt bijvoorbeeld een maandelijkse spreiding hebben waarop niet alleen de dagen van de maand staan, maar ook elke week met een aantal kolommen voor tijdstippen. Sommige gaan zelfs zo ver dat ze verschillende kleuren gebruiken voor verschillende seizoenen.

Ook zijn er vele verschillende soorten kalenders, zoals een 3 maanden kalender of een bureaulegger. Zo is er voor elke planner en geschikte kalender beschikbaar.

Mis nooit meer een afspraak 

Met een digitale kalender op je telefoon of tablet is er altijd een kans dat je het vergeet en je afspraak mist. Als er geen wifi beschikbaar is waar je heen gaat, kun je ook niet op je toestel, dus zonder zitten is ook niet echt een optie. Als je echter een fysieke kalender gebruikt die op één plek in je huis of kantoor ligt, heb je dit probleem nooit, want het is vrijwel onmogelijk te vergeten waar hij ligt. De meeste mensen leggen ze op hun werkbureau, die een van de meest centrale meubelstukken in elk huis of kantoor is. En raak je hem toch kwijt, dan kan je eenvoudig een nieuwe bestellen bij kalendergigant.be.

Geen zorgen over het opladen van je apparaat

De batterijen van een fysieke kalender zullen nooit leeg raken tijdens belangrijke vergaderingen, zoals een telefoon of tablet dat wel zou kunnen. Zelfs als je hem wekenlang niet gebruikt, zijn er geen problemen met het leeglopen van de batterij als je er toch weer op terugkomt, in tegenstelling tot je telefoon of tablet die op volkomen ongelegen momenten leeg kunnen raken.

Deel afspraken gemakkelijk met anderen

Als je een afspraak hebt waarvan iemand anders op de hoogte moet zijn, heb je in plaats van onderling te bellen of talloze smsjes te sturen alleen maar om iets eenvoudigs te organiseren, alleen een potlood en papier nodig. Noteer gewoon de informatie op de kalender en geef hem aan de ander.

Uiteraard zijn deze punten en beetje overdreven, maar er gaat niks boven het fysieke gevoel van pen en papier. En is jouw fysieke agenda ooit vastgelopen of gecrashed? Dat dachten wij dus ook al, papier wint het weer van de pixels.