17 juni 2024
vakantiehuis Provence

De Provence: ideale bestemming voor alle vakantiegangers

De Provence is een regio in het zuidoosten van Frankrijk. Het behoort tot de meest geliefde regio’s van het land, zeker onder toeristen en recreanten. Dat is geen wonder, want er is ontzettend veel te doen en te zien in dit gebied. Zo kunnen liefhebbers van steden, cultuur en architectuur hun harten ophalen in onder meer de plaatsen Marseille, Nice, Cannes en Avignon. Rond die steden liggen verschillende badplaatsen waar je ten volle van de goede dingen van het leven kunt genieten. Tegelijkertijd kunnen wandel- en natuurfanaten zich tegoed doen aan de vele wijngaarden, enkele bergachtige gebieden en uiteraard die typische paarse lavendelvelden in de Provence. Als toerist zijnde beleef je het allemaal op z’n best met een vakantiehuis in de Provence als uitvalsbasis. Hieronder lees je waarom dit een ideaal type accommodatie is.

vakantiehuis Provence

Huur of koop een vakantiehuis

Wanneer je vakantie viert in een vakantiehuis, dan heb je daar de volgende voordelen bij:

  • Je hebt een eigen keuken en eigen sanitaire voorzieningen. Deze hoef je dus niet de delen met anderen, waardoor je nooit hoeft te wachten én het met de hygiëne beter gesteld is.
  • In een vakantiehuis heb je veel privacy en luxe.
  • Je bent in een vakantiehuis goed voorbereid op de grillen van het weer. Zo maakt het als je in zo’n huis zit niet veel uit als het bijvoorbeeld een keer stormt, want je zit er binnen altijd veilig.
  • Je kunt een vakantiehuis, zeker als je deze koopt, makkelijker naar eigen wens inrichten en aankleden.