25 juni 2024

Zo zorg je ervoor dat jouw kat gelukkig is

Katten zijn enorm leuke huisdieren. Je kan met ze spelen en knuffelen, maar zijn ook heel goed op zichzelf. Zit jij te overwegen om een kat te nemen? Dan wil je natuurlijk wel dat dit beestje zo gelukkig mogelijk wordt. En hoe zorg je nou voor een gelukkige kat? In deze blog geef ik een aantal tips!

Veel spelen

De belangrijkste tip die ik kan geven, is om veel met je katten te spelen. Katten hebben enorm veel energie en houden ervan om actief bezig te zijn. Vooral jonge katten zijn nog erg speels en het is dus belangrijk om regelmatig met ze te spelen. Dit zorgt er bovendien ook voor dat ze hun energie niet loslaten op bijvoorbeeld je bank of mooie planten. Het is niet alleen belangrijk omdat ze veel energie hebben, maar ook omdat je ze op deze manier liefde geeft. Heeft je oude kat niet zoveel energie meer? Probeer toch af en toe even met hem te spelen! Door jouw liefde voelt hij zich dan weer helemaal gelukkig n

Laat ze regelmatig buiten

Katten zijn van oorsprong natuurlijk helemaal geen huisdieren. En hoewel ze nu wel zo geëvolueerd zijn dat ze binnenshuis kunnen zijn, vinden ze het ook nog heerlijk om buiten te spelen. Laat je katten daarom ook regelmatig even naar buiten. Of je ze alleen in de tuin laat of ook over straat laat lopen, maakt niet eens uit. Het gaat er vooral om dat ze even de buitenlucht in kunnen en hun katten instinct kunnen uiten op de bloemetjes of beestjes. 

Wissel de brokjes af

Deze laatste tip is een tip die voor mijn katten erg goed werkt. Mijn katten waren steeds al snel uitgekeken op hun brokjes en aten deze dan niet meer op. Als ik een ander soort brokjes kocht, vonden ze het even lekker maar waren ze er al snel weer klaar mee. Ik besloot dus allemaal verschillende soorten en merken brokjes te kopen en deze vanaf nu per dag af te wisselen. Dit werkt enorm goed en ze eten nu elke dag netjes hun brokjes op! En dit is heel makkelijk, want de winkel heeft oneindig veel soorten. Alleen van het merk Royal Canin bestaan er al tientallen verschillende soorten brokken. Als je het teveel werk vindt om per dag af te wisselen, kun je dit ook om de dag of per week doen. Ga dus een keertje naar de winkel en sla wat brokken in, en je kat is een gelukkig dier!