25 juni 2024

Wil jij ook een traplift huren?

Indien je slecht ter been bent of een ongeluk hebt gehad, of omdat je al een dagje ouder bent, kan het voorkomen dat de trap op- en afgaan niet meer zo gemakkelijk gaat. Je zou er dan voor kunnen kiezen om te verhuizen, bijvoorbeeld naar een verzorgingstehuis. Maar gelukkig is er een oplossing waardoor je het verhuizen nog even uit kunt stellen. Sinds begin twintigste eeuw is er namelijk een systeem op de markt waardoor het traplopen enorm vergemakkelijkt wordt. Zelfs als je moeilijk loopt! Het gaat hier om de traplift. Deze kan eenvoudig aan de huidige trap bevestigd worden. Hoge kosten hoef je er niet voor te maken: met een indicatie kun je het vergoed krijgen van de gemeente. Een tweedehands traplift voldoet trouwens net zo goed als een nieuwe: ook hier kun je jaren mee voort, en de verhuizing dus voorlopig nog even uitstellen, wie wil dat nu niet?

Traplift huren: hoe pak je het aan?

Je kunt het dus regelen via de gemeente, eventueel in overleg met thuiszorg waar je al hulp van krijgt, of met hulp van vrienden of kennissen. De vergoeding kun je krijgen via de overheid, soms via de gemeente. Het kan ook zijn dat je geen vergoeding krijgt van de gemeente omdat je geen indicatie hebt. Bijvoorbeeld omdat jouw klachten niet erg genoeg zijn. Maar misschien wil je toch een traplift; dan moet je wel even toestemming aan de verhuurder vragen. Wil je weten welke trapliften er allemaal zijn, dan kun je je online alvast oriënteren. Denk bijvoorbeeld aan de Modul-Air met draaibare zitting, de rechte Levant Classic of de Traplift Swing buitenbocht. Heb je een keuze gemaakt, dan kun je dit bewuste model van de traplift huren. Kopen is dus niet nodig! Ook indien je zelf de kosten moet betalen is een traplift huren dus echt een betere keuze. 

Wat is de prijs van een traplift?

Je kunt dus prima een tweedehands traplift kopen/huren! Maar wat kost zoiets nu eigenlijk? De prijs van een traplift hoeft niet hoog te zijn. Wanneer je een traplift huren gaat, kan dit al vanaf 70 euro per maand! Wil je een (tweedehands) exemplaar kopen? Denk dan aan een prijs van een traplift van rond de 2000 euro, voor een model die je op een rechte trap bevestigt. Voor een exemplaar voor een trap met bochten betaal je rond de 2000 euro. De prijs van een traplift hangt er dus helemaal vanaf welk soort je wilt. Hoe dan ook: de voordelen zijn ongekend, want je kunt de verhuizing nog jaren uitstellen, en bovendien, als de stroom uitvalt, kun je hem gewoon gebruiken omdat hij gebruik maakt van een accu die automatisch opgeladen wordt.