17 juni 2024

Wat moet u weten over het renoveren van een houten trap?

Wanneer u merkt dat splinters en losse traptreden van uw houten trappenhuis de stijl en veiligheid van uw woning in diskrediet brengen, dan kunt er over nadenken om de trap te vervangen. Een volledige vervanging van de trap kan echter zorgen voor hoge kosten en nogal wat overlast in uw huis. In vele gevallen is het renoveren van uw trap een veel betere oplossing! Door middel van het renoveren van uw trap zorgt u er niet alleen voor dat trapverbeteringen vriendelijk blijven voor uw portemonnee, maar ook dat de overlast in uw huis minimaal blijft. In dit artikel zetten we enkele aspecten op een rijtje die belangrijk zijn bij het renoveren van uw houten trap.

Verwijder de ouderdom van uw trap

Voordat u aan de slag kunt gaan met het vernieuwen van uw trap, is het van belang om oude verfresten en de eventueel oude trapbekleding te verwijderen . Wanneer u dit gedaan heeft, krijgt u een beter beeld omtrent welke verbeteringen moeten worden toegepast voor de vernieuwing van uw trap. Naast deze aspecten is het belangrijk om rekening te houden met eventuele gaten en deuken. Zorg er tevens voor dat u het houten oppervlak van uw traptreden glad schuurt alvorens u te werk gaat met de verbeteringen.

Kies voor (nieuwe) houten trapbekleding

Wanneer u veel schade aan uw houten trap is en u uw houten trap wilt voorzien van nieuwe houten trapbekleding, dan kunt ervoor kiezen om aan de gang te gaan met een traprenovatie met zogenaamde houten overzettreden. Bij deze vorm van renovatie worden op alle bestaande treden nieuwe overzettreden van hout geplaatst. Op deze manier zorgt u voor de uitstraling van een nieuwe trap, terwijl u uw oude trap gewoon behoudt! Dit scheelt zowel in kosten als in overlast en tijd.

Schakel de hulp in van de expert

Soms kan het renoveren van de trap een best ingewikkelde klus worden om uiteindelijk te voldoen aan uw wensen en behoeften. Mocht het zelf aan de slag gaan met detraprenovatie u teveel kopzorgen bezorgen, ga dan in zee met een betrouwbare expert op het gebied van traprenovatie. Zoekt u een specialist bij u in de buurt, neem dan eens een kijkje bij de Traprenovatie-expert.be, voor een perfecte afwerking op maat.