25 juni 2024

Waar is een waterverzachter goed voor?

Wat is water hardheid? Waterhardheid is een maat voor de hoeveelheid calcium en magnesium opgelost in het water. Het is een indicatie voor de geschiktheid van water voor bepaalde toepassingen, zoals drinken of baden. Hoe hoger het calcium- en magnesiumgehalte, hoe ‘harder’ het water is.

Water met een lage hardheid is zacht. Dit type is goed om te drinken zoals thee, koffie en limonade, evenals het koken van groenten. Water met een lage hardheid maakt het ook gemakkelijker om oppervlakken schoon te maken omdat zeep gemakkelijker schuimt (en gemakkelijker afspoelt).

Waterverzachters verminderen het gebruik van wasmiddel

Doordat zeep en schoonmaakmiddelen minder nodig zijn, bespaart u met een waterverzachter of adoucisseur d’eau bijna 55% op de kostprijs van het wasmiddel. Zeker wanneer uw huishoudbudget beperkt is, is dit een belangrijke troef! Waterverzachters zijn ook nog eens goed voor het milieu, omdat ze de hoeveelheid afval in de afvalbak verminderen.

Waterverzachters zijn goed voor huid en haar

U kent het wel, na het douchen voelt uw huid strak en stroef aan. Dit komt door de hardheid van het water wat uit de leidingen komt. Eén van de voordelen van een waterontharder is in dit geval dat door het verwijderen van de mineralen het water zachter zal worden voor zowel uw haar als huid en het in beide gevallen veel minder zal uitdrogen. U heeft dus minder vochtinbrengende crème nodig om uw huid weer stralend te maken.

Waterverzachters zijn goed voor uw wasgoed

Doordat waterverzachters calcium- en magnesiumgehalte in het water uitfilteren, zullen er minder mineralen ophopingen achterblijven in de leidingen en in uw huishoudelijke apparaten. Voor uw wasgoed betekent dit niet alleen dat u minder wasmiddel hoeft te gebruiken, maar ook dat uw wasgoed langer mooi blijft en zijn kwaliteit langer behoudt. Is dat even een mooie meevaller!

Dit zijn slecht een enkele voorbeelden van positieve uitkomsten van het gebruik van een waterverzachter in uw huishouden.