17 juni 2024

Vind zo gemakkelijk een nieuwe baan

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging, maar weet je nog niet wat je wilt doen en hoe je gemakkelijk een nieuwe baan vind? Neem een kijkje op verschillende websites en bekijk de vacatures in Rotterdam. Rotterdam is een grote stad en hier zijn dan ook vast veel vacatures beschikbaar waar je op kunt solliciteren! Je kunt op de websites gemakkelijk een account aanmaken zodat je altijd ziet hoe je sollicitatie ervoor staat. Als een bedrijf reageert ben je direct op de hoogte!

Beroepskeuze

Er zijn verschillende beroepen en branches. Heb je al een opleiding gevolgd, dan is het gemakkelijk om te solliciteren op een baan in de richting van jouw afstudeerrichting. Je hebt de kennis al en bedrijven zullen je sneller uitnodigen. Ook zijn er bedrijven die hun personeel intern opleiden. Mocht je geen opleiding gevolgd hebben en wel op zoek zijn naar een baan, is dit misschien een interessante oplossing. Weet je nog niet welke richting je interessant lijkt? Doe dan een beroepentest en kijk wat hier voor advies uit komt. Wie weet kom je tot leuke nieuwe ontdekkingen!

Pasfoto

Op een goed cv staat een heldere en duidelijke foto met een rustige achtergrond. De foto kan gemaakt zijn door een fotograaf, maar jij kan deze ook zelf maken. Maak oogcontact met de camera, glimlach en draag kleding die past bij de functie waarop je solliciteert. Draag bijvoorbeeld formele kleding als je solliciteert op een kantoorbaan en een sportieve outfit als je solliciteert voor een baan als gymleraar. Als je foto gemaakt is kan je altijd nog feedback vragen aan de mensen om je heen, zo weet je ook wat zij zouden doen als je de foto aanlevert. Je kunt  eventueel nog een nieuwe foto maken als dat nodig is.

CV

Als je een sollicitatie gaat versturen, wordt er in vele gevallen gevraagd naar je cv. Dit belangrijke papiertje wordt ook wel je curriculum vitae genoemd. Een cv zorgt ervoor dat je toekomstige werkgever een beeld van je krijgt en nieuwsgierig naar je wordt. Op je cv vermeld je persoonlijke informatie, een foto, je opleidingen en stages die je gevolgd hebt, werkervaring, eventueel vrijwilligerswerk, talen, rijbewijzen en hobby’s. Ook zou je eraan kunnen denken om wat referenties toe te voegen. Je wilt natuurlijk opvallen, dus zorg voor een interessante aanspreekbare tekst die niet verveelt. 

Motivatiebrief

Je hebt je cv gemaakt en inmiddels geupload en ziet de optie motivatiebrief verschijnen. Een motivatiebrief geeft je de mogelijkheid gelijk duidelijk te maken wat je graag wilt. Dit maakt jouw sollicitatie persoonlijker. In de brief stel je jezelf kort voor, je geeft aan wat je doel is, wat je nog wilt leren en haakt in op de eisen in de vacature met wat voorbeelden. Wilt een bedrijf dat jij flexibel inzetbaar bent? Geef aan welke dagen je beschikbaar bent en dat je indien nodig zou kunnen invallen. Is het bedrijf waar jij solliciteert op zoek naar een teamplayer? Geef aan dat jij het leuk vind om samen te werken om het beste in elkaar naar boven te halen. Kortom, vergeet niet de eisen te benoemen in jouw brief, anders denkt een werkgever dat je de vacature niet goed hebt gelezen en dat je je brief naar iedereen stuurt.