17 juni 2024
tuinhuizen

Tuinhuis plaatsen? Check hier onze beste tips

Je hebt een aantal tuinhuizen bekeken en nu wil je graag zelf een tuinhuis gaan plaatsen. Dit is niet zomaar gedaan en er zijn dan wel een aantal punten waar je op moet letten. In dit artikel geven wij onze beste tips voor het plaatsen van een tuinhuis.

tuinhuizen

Tip 1: Bedenk waar het tuinhuis moet komen te staan

Voordat je een tuinhuis gaat plaatsen is het belangrijk om goed na te denken over de locatie. Je kunt hem natuurlijk zomaar ergens neerzetten, maar misschien krijg je hier later wel spijt van. Zet hem bijvoorbeeld niet neer op de plek waar de meeste zon komt, want misschien wil je hier nog wel een keer een terras plaatsen. Denk ook na over de rest van de indeling van de tuin en bepaal aan de hand hiervan waar het tuinhuis moet komen te staan.

tuinhuizen

Tip 2: Vergeet de dakgoot niet

Het is allemaal gelukt met plaatsen en je tuinhuis staat er mooi bij. Maar heb je er ook een dakgoot op gezet? Helaas wordt dit nog vaak vergeten, terwijl het wel belangrijk is voor de levensduur van je tuinhuis. Als het regenwater namelijk zo vanaf het dak langs de buitenwanden naar beneden loopt, zal het hout sneller slijten.