25 juni 2024

Omgaan met het overlijden van een dierbare

Het overlijden van een dierbare is een van de ergste dingen die je kan meemaken. Er komen ontzettend veel emoties bij kijken. Het besef dat diegene nooit meer terug komt is ondraaglijk. Het liefste zou je diegene nog een dikke knuffel of kus willen geven, of nog even een goed gesprek voeren. Dit lijkt onmogelijk, maar kan door middel van een helderziende werkelijkheid worden.

Spiritueel

Een helderziende beschikt over een uitzonderlijke gave om met overleden mensen te kunnen communiceren. Hij of zij voert dan een reading uit en kan daardoor in contact komen met een overleden persoon. Dit lijkt misschien eng, maar is het niet. Ze communiceren op een spiritueel niveau. Alle enge dingen die je in films met geesten ziet, zijn niet echt waar. Een helderziende communiceert op een goede en veilige manier.

Nieuwe structuur

Een reading van een helderziende kan je helpen in het rouwproces. Het idee dat de overledene dichterbij is dan je denkt, kan veel steun geven. Misschien zit je nog met vragen in je hoofd, die je maar niet los kan laten. Een helderziende kan je helpen om hier antwoord op te krijgen. Rouwen is een natuurlijke reactie op de dood. Een belangrijk persoon in je leven valt weg en je moet weer een nieuwe structuur zien aan te brengen in je leven. Dit kost tijd en dit doet pijn. Niemand heeft geleerd hoe we moeten rouwen, daar moeten we zelf achter zien te komen. Er is geen handboek voor. Iedereen rouwt ook op zijn eigen manier. Wat voor jou heel troostend kan zijn, kan voor een ander juist zorgen voor extra pijn.

Rust

Een helderziende inschakelen neemt niet direct alle pijn weg, maar kan er wel voor zorgen dat je berusting vindt in het feit dat je dierbare is overleden. Ook kan het essentiële vragen voor je weg nemen, bijvoorbeeld of de overleden persoon pijn heeft gehad of dat hij nu gelukkig is. Wanneer je het antwoord hebt op deze vragen, kan dat je rust geven en zorgen voor opluchting. De pijn zal blijven, vooral als je dierbare nog maar net overleden is. Gun jezelf de tijd om hier een weg in te vinden.