25 juni 2024

Meest populaire huisdieren

Wij Europeanen zijn over het algemeen echte dierenvrienden. Veel mensen hebben wel een of meerdere huisdieren in huis. Huisdieren zijn erg gezellig om in huis te hebben. Ze zorgen voor meer gezelligheid en zijn bijna bij iedereen geliefd. In dit artikel vertel ik je wat de meest populaire huisdieren zijn. 

Honden

Onder andere in Nederland zijn honden de meest populaire dieren als huisdier. Er zijn veel verschillende soorten honden die je kunt kopen. De meest gekochte soorten zijn een labrador, golden retriever en een Duitse herder. Het is wel belangrijk om goed te begrijpen wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een hond. Je moet de hond bijvoorbeeld elke dag minimaal drie keer uitlaten. Dit is een taak die de meeste mensen onderschatten.

Katten

Een kat is een van de populaire dieren om als huisdier te nemen. De meeste mensen kopen een kat die ook graag naar buiten gaat. Er zijn ook bepaalde kattenrassen die de hele dag binnen blijven. De meest populaire kattenrassen zijn abessijn, Schotse vouwoorkat en sphinxs. Een voordeel van katten is dat je over het algemeen weinig tijd kwijt bent aan verzorging of andere taken die wel komen kijken bij een hond. 

Knaagdieren

Veel mensen kiezen ook voor een knaagdier. De meest gekochte knaagdieren zijn hamsters, konijnen en cavia’s. Knaagdieren zijn vooral populair bij mensen met kinderen. Kinderen zijn over het algemeen helemaal gek van dieren en vinden het geweldig om er een in huis te hebben. Het is wel belangrijk om te weten dat je best wel wat tijd vrij moet maken voor het verschonen van de dierenhokken.

Ben je ook zo’n dierenliefhebber? En wil je graag werken met dieren? Lees dan meer op vacatures voor dierenarts of voor meer informatie op Vetplace.