17 juni 2024

Leuk geboortekaartje versturen? Dit zijn de beste tips

Ben jij of is je partner zwanger? Dan zijn er erg veel zaken die geregeld moeten worden, waardoor je misschien pas laat denkt aan het ontwerp en het uitsturen van een geboortekaartje. Toch is het geboortekaartje erg belangrijk, want hiermee delen jullie het heugelijke nieuws van jullie geboren zoon of dochter met de rest van de wereld. Maar hoe vind of maak je nu een leuk geboortekaartje, wanneer moet je hiermee beginnen en waar moet je op letten bij het maken van een geboortekaartje? Je leest er alles over in dit blog.

 

Op tijd beginnen

De belangrijkste tip voor het regelen van een leuk geboortekaartje, is toch wel het tijdig beginnen met het uitkiezen van het kaartje en de tekst. Een goed moment om hiermee te starten, is bij aanvang van het derde trimester van de zwangerschap. Je kunt dan rustig rondkijken tussen de verschillende leuke hippe geboortekaartjes en een idee vormen over wat voor kaartje bij jullie past. Zo heb je voldoende de tijd om je te oriënteren op een mooie stijl, leuk thema of passende tekst.

 

Laat een proefdruk maken

Als je eenmaal bedacht hebt hoe het geboortekaartje er uit moet gaan zien en dit ontwerp online gemaakt hebt of bij een drukker hebt aangeleverd, betekent dit nog niet dat het geboortekaartje er ook echt uit ziet zoals jij het in je hoofd hebt. Laat dan ook altijd een proefdruk maken om na te gaan of de drukker en jij op één lijn zitten, voordat je alle kaartjes in dit design afneemt. Vaak is het laten maken van een proefdruk gratis. 

 

Maak het persoonlijk

Een geboortekaartje is niet alleen een kaartje waarin je een belangrijke mijlpaal in je leven deelt met je vrienden, familie en/of collega’s, maar het is ook een manier om je zoon of dochter voor te stellen aan je naasten. Maak het dan ook persoonlijk en voorzie het kaartje bijvoorbeeld van een leuke foto, informatie over de baby (naam/namen, datum, lengte, gewicht), informatie over het wel/niet welkom zijn van kraamvisite en eventueel een quote of mooi gedicht. 

 

Denk aan de bedankkaartjes 

Na de geboorte van een kind ontvang je vaak veel lieve kaartjes, cadeautjes en berichtjes. Het is wel zo netjes om deze mensen vriendelijk te bedanken voor hun lieve geschenken en wensen, maar je hebt wellicht geen zin om kort na de geboorte van je zoon/dochter steeds aan de telefoon te hangen. Bestel dan ook alvast bedankkaartjes geboorte zodat je deze naar je naasten kunt versturen om hen hiervoor te bedanken.