17 juni 2024

Last van je buik? Dit kun je doen!

Heb je vaak last van je buik? Buikpijn of kramp kan erg vervelend zijn. Zeker wanneer je hier regelmatig last van hebt of het langer aanhoudt. Je raakt gefrustreerd en het kan je zelfs belemmeren in je dagelijkse doen en laten. Daarom krijg je enkele tips om hier mee om te gaan, zodat je er uiteindelijk minder last van hebt.

Check je dieet

In je buik wordt alles wat je eet en drinkt verwerkt. Vaak hebben klachten in dit gebied dan ook te maken met je dieet. Dan bedoelen we niet het feit dat je misschien minder probeert te eten. Een dieet is simpelweg hetgeen een persoon eet. Met de zogeheten eliminatie methode kun je bekijken of er een bepaalde voedingsstof is waar je slecht op reageert. Je eet dan hetzelfde als altijd, maar laat één product volledig weg. Merk je na een week of twee verschil? Dan zou het zomaar aan dat product kunnen liggen. Verandert er niets, voeg het product dan weer toe en elimineer een ander product. Dit kost tijd, maar is wel bijzonder effectief en kan dus zeker de moeite waard zijn indien je al lang klachten hebt.

Probeer supplementen

Er zijn ook allerlei supplementen beschikbaar die je kunt gebruiken om je buik een handje te helpen. Je kunt bijvoorbeeld paardenmelk capsules kopen. Die neem je dan heel gemakkelijk in, waarna de capsule door je lichaam wordt gebruikt om de darmflora te verbeteren. Zo zijn er nog vele andere supplementen, dus kijk voorzichtig aan welke er goed voor jou werken!

Aan de slag

Je weet nu wat je kunt doen om jouw klachten een beetje te verlichten. Wordt het niet beter of zelfs erger? Ga dan naar de huisarts. Het is namelijk ook mogelijk dat je iets onder de leden hebt. Succes!