17 juni 2024

Isolatiewerken: waardevol voor je woning

Aan het isoleren van woningen wordt steeds meer waarde gehecht: isolatiewerken worden standaard meegenomen bij nieuwbouwhuizen. Ook bij bestaande woningen die dateren uit een recent verleden is het vaak prima geregeld, maar oudere woningen brengen vaak hoge stookkosten met zich mee. Isolatiewerken werden tot ver na de tweede helft van de vorige eeuw nog nauwelijks toegepast. Vroeger werd er immers nauwelijks stilgestaan bij het feit dat een goed geïsoleerde woning in meerdere opzichten loont. In de afgelopen decennia is men het belang van isoleren gaan inzien, mede door de toenemende druk vanuit milieubeschermingsorganisaties.

Het werkt twee kanten op

Niet alleen wordt de warmte ’s winters goed binnengehouden, ook tijdens warme zomerdagen heb je wat aan je geïsoleerde muren en daken. Dan wordt de hitte namelijk goed buitengehouden en blijft het klimaat binnen aangenaam. Naast warmtewerend werkt isolatie geluiddempend. Zo hoef je niet meer mee te genieten van wat er allemaal bij de buren gebeurt.

Vlamvertragend isoleren

Waar je bij het begrip isolatiewerken niet zo snel aan zult denken zijn de brandvertragende eigenschappen. De mate waarin vuur wordt tegengewerkt is afhankelijk van de gebruikte isolatiematerialen. Isolatiewerken JK adviseert je vakkundig hierin.

Lucratieve isolatiewerken

Niet alleen vanuit milieu- en veiligheidsoogpunt en om comfortredenen is isolatie aan te raden, ook voor de waarde van je huis is het gunstig. Indien je kunt aantonen dat je huis goed geïsoleerd is, zullen potentiële kopers sneller toehappen.

Erop, eronder, erbinnen, erbuiten, ertussen…

Er bestaan verschillende isolatiemethodes. Denk aan het isoleren van vloeren, daken en muren. De categorie ‘muurisolatie’ kan weer onderverdeeld worden in binnenmuurisolatie, buitenmuurisolatie en spouwmuurisolatie. Deze laatste is een interessante. Vanaf de jaren twintig van de vorige eeuw is men spouwmuren gaan opnemen in de bouw van nieuwe woningen. Heb je een wat ouder huis gekocht en zijn de muren van 25 centimeter of dikker, dan ben je de gelukkige eigenaar van spouwmuren. Denk je erover deze te laten isoleren, laat dit dan aan een specialist als Isolatiewerken JK over. Zij bekijken ter plaatse welke isolatiewerken zich het beste lenen voor jouw specifieke situatie.

Ben je door het lezen van al die voordelen warm gelopen voor isolatie, bekijk dan op Isolatiewerken JK wat er allemaal mogelijk is.