Induction heating wordt steeds meer gebruikt in de wereld. Niet alleen in de staalindustrie, maar ook in de keuken kan je nu bronnen vinden die induction heating beschikken. Het voordeel van inductie is dat het selectief verwarmd, en dus niet de gehele omgeving verwarmd wordt. In de keuken hoef je dus nu niet meer via een gaskookplaat je eten voor te bereiden, maar in plaats daarvan kan je nu een inductiekookplaat plaatsen. De pannen zijn altijd al snel warm, en je kunt de warmte ook goed sturen doordat je de warmte kunt bepalen met cijfers (1 is weinig kracht ofwel zacht vuur, en 14 is veel kracht).
Waar is een inductiekookplaat goed voor
Tegenwoordig moet alles zo duurzaam mogelijk zijn, en daar speelt de inductiekookplaat ook goed op in. Een inductie gebruikt heeft veel vermogen, maar gebruikt de energie daarvan erg efficiënt en zorgt er dus voor dat er weinig energie verloren gaat aan andere dingen. Daarnaast past het hitteveld zich aan aan de grootte van de pan, zodat er dus ook niet teveel energie hieraan verloren gaat. Wil jij ook duurzaam koken en toch efficiënt zijn? Schaf dan zo snel mogelijk een inductiekookplaat aan.
Meer verhalen
5 Redenen Waarom Windows 11 Home je Leven zal Veranderen
De CR2477: Een Krachtige Knoopcelbatterij voor Uiteenlopende Toepassingen
Je zaakjes prima voor elkaar met stapelbakken