25 juni 2024

Huidtypes specialisatie – opleiding schoonheidsspecialiste

Vind je het leuk om het optimale uit gezichten te halen, hou je van veel contact met mensen en vind je het niet erg om puistjes uit te knijpen en mee eters uit een gezicht weg te halen? Dan is misschien de opleiding schoonheidsspecialiste iets voor jou. In deze blog gaan we het hebben over de opleiding schoonheidsspecialiste. We vertellen kort wat de inhoud is van de opleiding en waar je deze kan volgen (hoeveel het kost en of deze erkend is).

Wat je kan verwachten van de opleiding:

Tijdens de opleiding schoonheidsspecialiste heb je een theoretische deel en een praktijkgericht deel, dit is hetzelfde als elk andere opleiding.

In het theoretische deel wordt er veel uitgelegd over de verschillende huidtypen die op de wereld lopen. Deze kunnen namelijk heel vettig zijn of juist heel droog, iedereen heeft ook andere allergieën die wel of niet te zien zijn op de huid. Elk huidtype wordt ook anders gereinigd dus je kan verwachten dat je verschillende handelswijze leert bij gezichtsreinigingen en waarom deze gebruikt worden bij elk ander huidtype.

Tijdens het praktijkgerichte deel leer je je theoretische kennis gebruiken. Dit wordt vaak gedaan door middel van een stage of een praktijkgerichte les. Door je theorie te gebruiken in de praktijk leer je sneller en efficiënter. Dit is een leermethode die vaak gebruikt wordt in bijna alle educatie instellingen.

Waar volg je een opleiding schoonheidsspecialiste?

Bij wellness academie belgië kan je de opleiding schoonheidsspecialiste volgen, zij vragen daarvoor 1030 euro als lesgeld. Dit lijkt een groot bedrag, maar in werkelijkheid bespaar je 400 euro, omdat je geen materialen hoeft te betalen en er geen extra kosten aan verbonden zijn. Met deze opleiding heb je uiteindelijk een volwaardig erkend diploma als schoonheidsspecialiste net zoals de leraren die op zichzelf ook allemaal een erkend diploma hebben. De opleiding kan gevolgd worden op negen verschillende locaties en er is tevens een vervolgopleiding te volgen.