25 juni 2024
houten tv meubel

Houten tv meubel

Lees over het houten tv meubel, desnoods zelfgemaakt, en over de eclectische inrichting, de trend van de toekomst. Kortom lees hoe je jouw woning kan laten stralen door diverse soorten woonstijlen, met alle ruimte voor eigen creativiteit.

houten tv meubel

Iets zelf timmeren, daar heb je eer van

Als je online de afbeeldingen bekijkt dan zijn veel woonstijlen precies afgebakend. Een uitzondering is vintage of retro met veel planten. Het is dan niet meer vintage of retro maar botanisch geworden. Enkele decennia terug was het juist hip om tussen de antieke kastjes en tafels een strakke moderne lamp te hebben. Alles wijst erop dat de stijl eclectisch weer terugkomt. Momenteel is een woonkamer of helemaal industrieel, of landelijk, of in een andere woonstijl, maar nooit een mix. Een mix in één woning komt wel voor. Bijvoorbeeld de benedenverdieping een strakke designlook, en de slaapkamers in de landelijke of zelfs romantische stijl. Wat ook weg lijkt te zijn, zijn eigen timmerwerkjes. Terwijl je eenvoudig het materiaal online kan kopen. Bijvoorbeeld van betonplex kun je een degelijke houten tv meubel maken, ook al is OSB plaat of MDF goedkoper.

Kijk online ook eens naar bouwtekeningen voor meubels

Mocht je aan je kundigheid twijfelen, er zijn leuke bouwtekeningen van knutselwerkjes zoals een sleutelbord, maar ook voor kastjes en bankjes voor in de tuin. Van alle timmerwerken die er zijn, is een meubel maken het meest precies, en wil je jezelf niet gaan zitten ergeren aan een kiertje in je tv meubel, kies dan voor iets anders. Een kast of bankje voor in de tuin komt niet zo nauwkeurig, en de knutselwerkjes zijn voor beginners. Durf ook af te wijken van de stijl van de inrichting. Momenteel is het nog mode om een geheel vertrek in dezelfde woonstijl te hebben, maar dat is een aflopende trend. Een wat strakker kastje staat goed in de landelijke of romantische of Scandinavische woonstijl. Bedenk ook dat je een zelfgemaakt houten meubel in de kleur kan lakken die je wil, en dat je die kleur kan veranderen door het opnieuw te lakken.