25 juni 2024

Hoe stijl je outfits met tattoos?

Tattoos zijn heel populair tegenwoordig. Persoonlijk vind ik het gek om het een trend te noemen aangezien trends komen en gaan en tattoos nogal permanent zijn. Maar aangezien ze op je huid zitten en deze, deels, altijd zichtbaar is, kan het zijn dat je het soms lastig vindt om iedere outfit hierop aan te passen. In deze blog geef ik daar tips over. Want mode en tattoos gaan heel goed samen. Lees je mee?

Kleur of zwart en grijs

Allereerst zijn de opties die je hebt afhankelijk van wat voor soort tattoos je hebt. Heb je kleuren tattoos of zwart en grijs? Met zwart en grijze tattoos is namelijk meer te combineren aangezien deze kleuren niet clashen met je outfit. Daarna kan de hoeveelheid en stijl ook een rol spelen. Is jouw arm gehuld in één grote aansluitende sleeve of heb je allemaal losse tattoos die samen jouw arm vullen? In geval van het laatste moet je bijvoorbeeld opletten dat je outfit het geheel niet te druk maakt.

Sluit aan bij je stijl

Afhankelijk van de stijl van je tattoos kan je er ook voor kiezen om hierop aan te sluiten. Tattoos met een bepaald thema omtrent natuur zijn heel goed te combineren met kledingstukken in aarde en natuurtinten. Draag een prachtige jurk die aansluit bij dit thema. Deze heb je bijvoorbeeld bij modemerk Balenciaga. Of als je hele stoere tattoos hebt, dan misstaat een bike jack of een stoere jeans jou nooit. Maar je kan het natuurlijk ook helemaal omgooien. Draag je liever zoete jurkjes en hakken maar zitten jouw armen of benen vol met stoere tattoos, dan zorgt dat juist voor een hele gewaagde look waarvan men zeker twee keer om zal kijken.

Houd het simpel

Persoonlijk houd ik het liever simpel. Ik draag meestal simpele zwarte of witte shirts zonder print. Soms heeft de broek die ik draag wel een print maar dit is maar zelden. Deze minimalistische stijl zorgt er naar mijn idee voor dat mijn tattoos er nog meer uitspringen en dat het gehele aanzicht niet te druk voelt. Want ook bij mensen zonder tatoeages komt een drukke outfit ongecoördineerd en chaotisch over. Daarnaast is het vaak ook praktisch. Shirt of trui, jeans en gympen. Klaar is kees.

Doe waar jij je goed bij voelt

Maar uiteindelijk gaat het erom dat jij je goed voelt in wat je draagt. Als het jouw stijl is, maak je altijd de mooiste outfits. Speciaal voor jezelf. De rest van de wereld doet wat ze wil, waarom jij niet?