25 juni 2024

Dit heb je nodig tijdens een avontuurlijke vakantie

Ben je van plan om tijdens je vakantie veel te gaan ziplinen, raften, kajakken of zwemmen? Actieve vakanties kunnen heel indrukwekkend zijn. Je leert de mooiste omgevingen van de wereld kennen op een avontuurlijke manier. Wanneer je op een avontuurlijke vakantie gaat zijn er een aantal dingen die je niet moet vergeten. In dit blog noem ik er een paar.

Backpack

Wat je precies allemaal nodig hebt tijdens jouw vakantie, ligt eraan wat je gaat doen. Wanneer je gaat kanoën in de Ardennen heb je andere spullen nodig dan wanneer je gaat ziplinen in Costa Rica. Toch hebben veel avontuurlijke vakanties een aantal dingen met elkaar gemeen. Je neemt bijvoorbeeld vaak een backpack mee. Backpacks zijn handig, stevig en groot. Alles wat je nodig hebt past erin wanneer je het een beetje praktisch in elkaar vouwt. Daarnaast is een backpack handig omdat je hem op je rug kunt dragen.

Stevige schoenen

Als je van plan bent om op een avontuurlijke vakantie te gaan is het verstandig om stevige schoenen mee te nemen. Zorg ervoor dat je wandelschoenen meeneemt met veel grip, zodat je nergens kunt uitglijden. Tip: loop de schoenen van tevoren in. Je wilt namelijk niet onder de blaren zitten tijdens de vakantie!

Waterfles of drinksysteem

Wanneer je gaat wandelen, fietsen, kajakken of andere actieve sporten gaat doen is een waterfles of drinksysteem van essentieel belang. Je hebt drinkwater nodig, zeker als je veel lichaamsbeweging krijgt. Met een drinksysteem kun je wel 3 liter water meenemen. Het nadeel is wel dat je dat zelf moet meesjouwen. Kijk dus goed of dit wel in jouw rugzak past.

Gps

Een gps is geen overbodige luxe als je gaat wandelen, kanoën of fietsen. Sterker nog: het is súperhandig om er een mee te hebben. Met een gps kun je namelijk gemakkelijk je wandelroute uitstippelen en de plek terugvinden waar je bent begonnen. Op die manier weet je zeker dat je niet verdwaald.

Actioncam

Tijdens een actieve vakantie is er niets zo leuk als beeldmateriaal maken. Op die manier kun je achteraf je vakantie nog een keer terugzien en delen met je vrienden. Een Actioncam is hier super geschikt voor, omdat hij schokbestendig en waterdicht is. Ook zijn deze camera’s relatief klein en dus gemakkelijk mee te nemen. Je monteert ze op een helm, voertuig of hoofdband en kan op die manier te gekke actiebeelden maken van jouw vakantie! Bij het uitkiezen van een actioncam is het belangrijk om te kijken wat de kwaliteit van het beeldmateriaal is.