18 juli 2024

Jouw nieuwe bedrijf voortzetten

In de corona crisis zijn vanwege financiële tekortkomingen enorm veel mensen hun baan verloren. Hierdoor werd de vraag naar werk groter dan ooit. Tegelijkertijd begonnen steeds meer van ons zich te beseffen dat het makkelijker dan ooit is om vanuit het comfort van je eigen huis, zonder ooit naar buiten te hoeven en je gezondheid te riskeren, toch geld te verdienen. Doordat we allemaal meer dan ooit met elkaar in contact zijn op digitale wijze en via het internet, we daar allemaal onze spullen kopen wanneer we niet naar buiten mogen, en we het elkaar meer dan ooit gunnen, was het nog nooit zo makkelijk om thuis een bedrijf op te starten. Het begint vaak met een passie, iets wat tot dusver alleen een hobby was, maar in wanhopige tijden besef je wat je waard bent, en durf je voor iets in ruil voor die passie te vragen. Maanden gingen voorbij, en je bedrijf is misschien wel uitgegroeid tot iets groots, iets waar je op door kan en wil teren ook na de crisis. Maar hoe ga je nu verder?

Een nieuwe ruimte

Ideaal natuurlijk om vanuit je eigen huis een bedrijf te kunnen runnen, zeker als je geld nodig hebt en niet naar buiten kunt. Maar uiteindelijk is thuiswerken voor niemand goed: hoe gepassioneerd je ook bent over je nieuwe bedrijf, werk en privé horen niet samen te smelten, maar met thuiswerken is dit onontkoombaar. Het is om deze reden dus heel belangrijk om het een prioriteit te maken om een goede plek te hebben om in te werken. En je kan altijd klein beginnen, en dan langzaam opwerken mocht je merken dat je meer ruimte nodig hebt. De eerste stap na de crisis is dus om een nieuwe ruimte te zoeken voor jouw bedrijf: een mooie studio of winkel van waaruit je je werk kunt doen. 

Faciliteiten

Belangrijk voor die winkel is natuurlijk dat alles werkt en op orde is, iets waar je je in je eigen huis niet druk om hoefde te maken. Een werkend keukentje, voldoende opslagplaats en een kantoortje. En omdat het helemaal van jou is, kan je het inrichten zoals je wilt. Maar ook Winkelverlichting met LED lampen is iets waar je even aan moet denken. Led verlichting is deze beste optie als je jouw producten mooi tentoon wilt stellen, en daarnaast is het duurzaam en betaalbaar. En wanneer dan alle praktische zaken op orde zijn, kun je echt gaan genieten van wat je hebt gebouwd!