18 juli 2024

Je tuin benutten buiten de zomermaanden

Je tuin is natuurlijk de ultieme plek om lekker tot rust te komen, maar met het Nederlandse klimaat kunnen we helaas maar een paar maanden per jaar van onze tuin genieten. Buiten deze maanden om, kun je echter ook prima gebruikmaken van je tuin. Hoe precies? Bijvoorbeeld door het plaatsen van een blokhut. Blokhutten geven een hoop extra mogelijkheden. In deze blog vertel ik je er meer over.

De ideale opslagplaats

Een blokhut of tuinhuisje fungeert als de ideale opslagplaats. Je kunt er verschillende spullen in kwijt, zoals tuinmeubelen en gereedschap, maar ook speelgoed, fietsen of planten en potten die niet goed tegen de kou kunnen. Zo zorg je ervoor dat je spullen overdekt staan en niet nat worden. Door een slot op de blokhut te plaatsen, wordt het bovendien een veilige opslagplaats en voorkom je dat er spullen uit je tuin gestolen worden.

Een tweede woonkamer

Je hoeft een blokhut niet per se te gebruiken als opslagplaats. Een tuinhuis kan namelijk ook prima dienen als overdekte plek om lekker te zitten en bijvoorbeeld vrienden of familie te ontvangen. Zo creëer je in feite een soort tweede woonkamer. Veel hangt natuurlijk wel samen met hoe je je blokhut inricht. Je kunt bijvoorbeeld een eettafel en een mooie tuinbank plaatsen. Perfect als je bijvoorbeeld een barbecue organiseert, maar als het weer niet ideaal is!

Wil je meer weten over blokhutten of wil je graag een tuinhuisje laten plaatsen? Ga dan eens een langs in de showroom van Fonteyn of neem een kijkje op de website.